Sposób przygotowania

2 łyżki bułki tartej zalać mlekiem, wymieszać, dodać do mięsa, wbić jajko, doprawić solą i 1 łyżeczką papryki mielonej, wyrobić masę. Uformować 6 okrągłych klopsików, lekko je spłaszczyć, obtoczyć w reszcie bułki, smażyć do zrumienienia na rozgrzanej patelni z niewielką ilością oleju, przykryć, podlać odrobiną wody i poddusić 5-8 min.. Cebulę obrać, posiekać. W rondlu rozgrzać 2 łyżki oleju, zeszklić dobrze cebulę, dosypać 1 łyżeczkę papryki mielonej rozmieszać w tłuszczu, dosypać paprykę świeżą i mieszając smażyć 3-4 min. aż papryką zmięknie, następnie dodać koncentrat, zalać całość 2-2,5 szkl. wody i zagotować. Śmietanę rozrobić z mąką i odrobiną soli, zahartować niewielką ilością płynu i wlać do rondla, zagotować, doprawić solą i pieprzem. Do powstałego sosu włożyć klopsiki, zagrzać. Podawać z kaszą gryczaną, ziemniakami, ryżem...i surówką.

Komentarze

  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Kolorowe i pyszne jak widzę.
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pyszne danie
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    jakie tu pyszności prezentujesz
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    pycha takie klopsiki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !