Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażone pierogi

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska
pieczarki 30 dag
papryka
kukurydza w puszce 1/2
przyprawa do gyrosa
cebula
olej do smażenia
mąka pszenna 50 dag
żółtko jajek 3 szt
margaryna 1/4
mleko 1 szkl
drożdże 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Smażone pierogi

Mięso myjemy i kroimy w małą kostkę. Smażymy na oleju wymieszanym z przyprawą do gyrosa. Kapustę kroimy w paski, paprykę, myjemy, osuszamy, usuwamy gniazdo nasienne, kroimy w kostkę. Cebulę obieramy. Pieczarki oczyszczamy, wraz z cebulą kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Wsypujemy kapustę, kukurydzę, paprykę. Mieszamy z mięsem i smażymy jeszcze 2 min. Ciasto: składniki zagniatamy i odstawiamy do wyrośnięcia. Rozwałkowujemy, wykrawamy duże krążki. Nakładamy farszi lepimy pierogi. Smażymy w głębokim oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak