Sposób przygotowania

Mięso myjemy i kroimy w małą kostkę. Smażymy na oleju wymieszanym z przyprawą do gyrosa. Kapustę kroimy w paski, paprykę, myjemy, osuszamy, usuwamy gniazdo nasienne, kroimy w kostkę. Cebulę obieramy. Pieczarki oczyszczamy, wraz z cebulą kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Wsypujemy kapustę, kukurydzę, paprykę. Mieszamy z mięsem i smażymy jeszcze 2 min. Ciasto: składniki zagniatamy i odstawiamy do wyrośnięcia. Rozwałkowujemy, wykrawamy duże krążki. Nakładamy farszi lepimy pierogi. Smażymy w głębokim oleju.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !