Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kisiel z soku czarnych porzeczek

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukier 20 g
mąka ziemniaczana 10 g
woda 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: kisiel z soku czarnych porzeczek

Owoce wrzucić do garnka, dodać 3 łyżki wrzącej wody i zagotować. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić wodą ok.1/2 szklanki. Wycisnąć sok z owoców, dodać cukier, dopełnić do odpowiedniej ilości wody ok. ½ szklanki i zagotować. Na gotujący sok wlewać, ciągle mieszając, mąkę rozrobioną z wodą. Gotowy kisiel rozlać do salaterek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia56
Sylwia56 06.07.2012 12:30
pycha
joanna43 04.05.2012 09:17
musiał być dobry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak