Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus rabarbarowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rabarbar 50 dkg
białko 6 szt
cukier 30 dkg
przecier porzeczkowy 5 dkg
skórka cytrynowa do smaku
Żelatyna wieprzowa Prymat 1.5 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Mus rabarbarowy

Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, rozpuścić gorącą wodą dopełniając do 40ml. Rabarbar umyć,pokroić ze skórką na małe kawałki,włożyć pokrojony rabarbar do rondla zalać niewielką ilością wrzącej wody i rozgotować odparowując do 150ml. Z białek ubić pianę, dodać cukier stale ubijając, dodać odparowany rabarbar, przecier porzeczkowy, skórkę cytrynową i rozpuszczoną ostudzoną żelatynę. Mus rozlać do salaterek dopiero gdy zacznie lekko gęstnieć.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

LuKaSz4761 03.10.2011 09:52
super przepis na pewno spróbuję
Emiliozo 27.08.2011 21:59
cudowne
eli82 16.07.2011 10:03
mniam
malaczarna23 21.04.2011 18:07
świetny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak