Sposób przygotowania

Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, rozpuścić gorącą wodą dopełniając do 40ml. Rabarbar umyć,pokroić ze skórką na małe kawałki,włożyć pokrojony rabarbar do rondla zalać niewielką ilością wrzącej wody i rozgotować odparowując do 150ml. Z białek ubić pianę, dodać cukier stale ubijając, dodać odparowany rabarbar, przecier porzeczkowy, skórkę cytrynową i rozpuszczoną ostudzoną żelatynę. Mus rozlać do salaterek dopiero gdy zacznie lekko gęstnieć.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    świetny
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emiliozo

    cudowne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    LuKaSz4761

    super przepis na pewno spróbuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !