Sposób przygotowania

Parówki obieramy z plastikowych osłonek i przecinamy w połowie długości. Każdy koniec nacinamy na krzyż na głębokość ok.2-3 cm. Wrzucamy parówki do wrzątku i gotujemy 2-3 min., gdy się rozchylą na końcach wyjmujemy, układamy na talerzach ( te muszą być żaroodporne!) lub półmisku. Na koziołkach układamy paski sera żółtego i wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pod grill, na 2-3 min. Zapieczone podajemy z ketchupem, musztardą lub chrzanem i z sezonową surówką. Moi chłopcy je uwielbiają!

Komentarze

  • 1
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    tez tak robię tylko inaczej nazywam :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    peggysue

    fajne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    U mnie od zawsze to były KOZIOŁKI :)))
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    kiedyś robiłam tak parówki bo dzieci były zachwycone ale ostatnio zapomniałam,dobrze że przypominasz ten przepis:)
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    smaczne i proste:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    rewelacja
  • 0
    original
    Opublikowano

    mdepfs

    apetyczne ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aleksandra45

    wspaniałe i szybkie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka/picola

    ale fajny pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    pycha :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    W akademiku smakowały jak schabowe ;) minęły te czasy ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Bardzo fajnie wyglądają i nazwa taka fikuśna;):)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !