Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZRAZY MIELONE Z BARANINY

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

baranina 0,5 kg.
grzyby suszone 40 g.
jajko 2 sztuki
cebula 70 g.
śmietana 200 ml.
mąka 30 g.
tłuszcz - -

Przepis i sposób przygotowania na: ZRAZY MIELONE Z BARANINY

Grzyby namoczyć, ugotować.
Mięso razem z obraną cebulą oraz namoczoną i odciśniętą środkową częścią chleba zmielić w maszynce.
Dodać jajka oraz bardzo drobno posiekane grzyby, doprawić do smaku solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszać.
Z przygotowanej masy uformować 10 owalnych zrazów, obtaczać je w mące i usmażyć z obu stron na złoty kolor.
Zrazy ułożyć na półmisku i polać je śmietaną wymieszaną z wywarem z grzybów.

SMACZNEGO!!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak