Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

suflet agrestowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 1 szklanka
woda 1 szklanka
masło 50 gram
miód 3 łyżki
cytryna 1 szt.
jajko 2 szt.
agrest 500 gram
tłuszcz do formy
sól
grysik 80 orkiszowy

Przepis i sposób przygotowania na: suflet agrestowy

Zagotować mleko z wodą i solą, wsypać grysik i rozgotować go na papkę.
Masło utrzeć z miodem i nadal ucierając, kolejno dodawać żółtka.
Później wymieszać z ostudzonym kleikiem z grysiku i przyprawić do smaku skórką i sokiem z cytryny.
Agrest umyć, przebrać i dodać do masy wraz z pianą ubitą z białek, wymieszać. Napełnić masą natłuszczoną formę sufletową i piec w piekarniku rozgrzanym do średniej temperatury.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 03.08.2011 15:10
extra
Agnieszka/picola 14.05.2011 09:25
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak