Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cannelloni ze szpinakiem i łososiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cannelloni 25 dag
szpinak mrożony 50 dag
wędzony łosoś 20 dag
czosnek 2 szt
śmietana 1 łyż
pieprz
mozzarella 12 dag
żółty ser 30 dag
sok pomidorowy 2 szkl
masło 2 łyż
masło 2 łyż
mleko 1,5 szkl
mąka 1 łyż
zupa 1/2 serowa

Przepis i sposób przygotowania na: Cannelloni ze szpinakiem i łososiem

Farsz: mozzarellę kroimy w kostkę, czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Łososia kroimy w kostkę. Szpinak podsmażamy na łyżce masła. Mieszamy z łososiem, doprawiamy sola i pieprzem. Wsypujemy zupę serową, mozzarellę i czosnek. Mieszamy ze śmietaną. Farszem wypełniamy cannelloni. Sos beszamelowy: masło roztapiamy. Mąkę i zupę serową mieszamy z mlekiem. Wlewamy do masła. Energicznie mieszamy,aż sos zgęstnieje. Naczynie żaroodporne smarujemy resztą masła. Wkładamy cannelloni. Polewamy sosem i resztą soku. Posypujemy startym serem, zapiekamy ok 5min w temp 190 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak