Sposób przygotowania

Farsz: mozzarellę kroimy w kostkę, czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Łososia kroimy w kostkę. Szpinak podsmażamy na łyżce masła. Mieszamy z łososiem, doprawiamy sola i pieprzem. Wsypujemy zupę serową, mozzarellę i czosnek. Mieszamy ze śmietaną. Farszem wypełniamy cannelloni. Sos beszamelowy: masło roztapiamy. Mąkę i zupę serową mieszamy z mlekiem. Wlewamy do masła. Energicznie mieszamy,aż sos zgęstnieje. Naczynie żaroodporne smarujemy resztą masła. Wkładamy cannelloni. Polewamy sosem i resztą soku. Posypujemy startym serem, zapiekamy ok 5min w temp 190 st.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !