Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś kurczaka w ciescie kokosowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka podwójna 1 szt
wiórki kokosowe 20 dag
olej 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś kurczaka w ciescie kokosowym

Mięso umyć, osuszyć, a nastęnie pookroić na kawałki.Mięso można opruszyć dosyć mocno przyprawą do kurczaka, lub do dań chińskich i odstawić na 30 do 60 min.
Ciasto : pół szklanki mąki wymieszać z jajkiem.Pół szkalnki wody z odrobinką soli i wiórkami kokosowymi .Tak powstałe ciasto powinno konsystencją przypominać śmietane.
kawałki kurczaka najpierw obtoczyć w mące, a nastęnie zanurzać je w cieście. Smażyć na złoty kolor, po usmażeniu nadmiar oleju odsączyć za pomoća papierowego ręcznika.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak