Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pinacolada

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
jajko 5 szt
cukier 1 szkl
mąka 1 szkl
proszek do pieczenia 1/2 łyż
masa
budyń śmietankowy 1/2 op
mąka 1 łyż
cukier 1 łyż
żółtko jajek 4 szt
margaryna
białko 4 szt
cukier 1 szkl
wiórki kokosowe 20 dag
Pianka: Kokosowa

Przepis i sposób przygotowania na: Pinacolada

Biszkopt: białka ubijamy z cukrem. Mieszamy z żółtkami oraz mąką i proszkiem do pieczenia. Wlewamy do natłuszczonej i posypanej bułką tartą formą. Pieczemy 20 min w temp 170st. Robimy masę: ananasa osączamy i kroimy w małe kawałki. Syrop uzupełniamy wodą, aby uzyskać 250 ml płynu. Mieszamy z budyniem, cukrem i mąką. Margarynę ucieramy, dodając stopniowo żółtka i budyń. Mieszamy z ananasami. Pianka ananasowa: białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę i mieszamy z wiórkami kokosowymi. Wkładamy do formy i pieczemy 20 min w temp 170st, aż sie zrumieni. Na biszkopt wykładamy masę budyniową, przykrywamy pianką kokosową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak