Sposób przygotowania

Biszkopt: białka ubijamy z cukrem. Mieszamy z żółtkami oraz mąką i proszkiem do pieczenia. Wlewamy do natłuszczonej i posypanej bułką tartą formą. Pieczemy 20 min w temp 170st. Robimy masę: ananasa osączamy i kroimy w małe kawałki. Syrop uzupełniamy wodą, aby uzyskać 250 ml płynu. Mieszamy z budyniem, cukrem i mąką. Margarynę ucieramy, dodając stopniowo żółtka i budyń. Mieszamy z ananasami. Pianka ananasowa: białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę i mieszamy z wiórkami kokosowymi. Wkładamy do formy i pieczemy 20 min w temp 170st, aż sie zrumieni. Na biszkopt wykładamy masę budyniową, przykrywamy pianką kokosową.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !