Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka z sosem waniliowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło 1 łyż
cukier 2 łyż
cukier wanilinowy 1 op
smietana 18% 3 łyż
posypka czekoladowa
jabłka 2 duże

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka z sosem waniliowym

Jabłka myjemy i obieramy. Wydrążamy gniazda nasienne. Miąższ kroimy w poprzek w plastry. Jabłka smażymy na rozgrzanym maśle, aż się lekko zrumienią i zmiękną. Posypujemy cukrem i cukrem waniliowym. Odwracamy i chwilę smażymy,aż cukier się rozpuści. Wlewamy śmietanę i mieszamy. Dusimy ok 3 min, aż sos zgęstnieje. Jabłka przekładamy do pucharków, polewamy sosem i dekrujemy czekoladową posypką. Podajemy na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak