Sposób przygotowania

Makaron ugotuj w osolonym wrzątku, odcedź. Bulion zagotuj 3-4 ziarnami ziela i liściem, wrzuć pokrojone w grubą kostkę ziemniaki, ugotuj do miękkości. Wyjmij przyprawy, ziemniaki zmiksuj z bulionem. Na patelni rozgrzej 4 łyżki oliwy, zeszklij posiekany czosnek i rozmaryn. Dodaj pokrojony w paski boczek, smaż 5 min. Wrzuć do garnka z bulionem, wymieszaj dokładnie z przecierem pomidorowym i ugotowanym makaronem. Podgrzej, gotuj 2-3 min, przypraw do smaku solą, pieprzem i majerankiem.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    kartoflanki z makaronem nigdy nie jadłam, ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    fajna
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pyszna zupa
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Ciekawe połączenie, nigdy nie jadłem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !