Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ukraińska zupa- solianka miasnaja

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso 25 dkg
wywar z kości 2.20 l
słonina 5 dkg
cebula 10 dkg
czosnek 1 g
przecier pomidorowy 5 dkg
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
cytryna 1/2 szt
koper do smaku
śmietana 12.5 dkg
ogórki kiszone 5 dkg
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ukraińska zupa- solianka miasnaja

Wywar z kości ugotować, umyte mięso pokroić w drobne paseczki,. Cebulę, słoninę pokroić w drobną kostkę, podsmażyć, czosnek utrzeć z solą,ogórki drobno posiekać. Wszystkie składniki razem połączyć, dodać przecier i dusić do miękkości.Wlać wywar z kości i gotować przez kilka minut, doprawić solą i pieprzem do smaku. Gotową zupę rozlać do miseczek i dodać do każdej po trochu śmietany po czym posypać posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna56 05.04.2012 12:38
musze sprobowac
KasiaK90 11.09.2011 19:57
super
Juleczka20 03.08.2011 09:37
robiłam kiedyś:) fajna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak