Sposób przygotowania

Upiec dwa biszkopty - jeden ciemny, drugi jasny.
4 jajka ubić z 1 szkl. cukru, jak będzie dobrze ubite dodać 1 szkl. mąki i 4 łyżki oleju lekko i upiec na tortownicy (jak największej), dno tortownicy posmarować tłuszczem i przełożyć papierem. Drugi upiec w ten sam sposób, tylko dołożyć do niego 1,5 łyżki kakao, przesiać je przez sito.

Masa:
2 kostki masła bez dodatku oleju utrzeć z 1 szkl. cukru pudru na gładką masę, z dwóch puszek ananasów wylać sok do garnka i wlać trochę do szklanki, w tej samej ilości rozpuścić budyń śmietankowy, najlepiej bez cukru i ugotować jak budyń. Ostudzić i dodawać po trochę do masła i utrzeć na puszysty puch. Krem podzielić na dwie części, jedną zostawić białą, a do drugiej dodawać roztopioną czekoladę.

Na spód biały krążek posmarować ciemną masą, na ciemną masę dać ciemny krążek z wykrojonymi szklanką otworami, do otworów włożyć kawałki ananasów, brzoskwinie i winogrona i otwory z owocami zalać tężejącą galaretkę. 2 galaretki rozpuścić w połowie porcji wody. Na to wyłożyć białą masę, na nią poukładać ciemne krążki. Miejsca między krążkami wypełnić owocami i zalać dwoma galaretkami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewa99

    pychotka :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ines

    ładnie wygląda :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    apetyczny
  • 2
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    Ślicznie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Anna146

    pysznie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !