Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Waniliowiec

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 250 g
cukier puder 250 g
jajko 5 szt.
kakao 30 g
mąka pszenna 250 g
mąka ziemniaczana 50 g
cukier waniliowy 2 szt.
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
masa
mleko 0,5 l
cukier kryształ 0,5 szkl.
cukier waniliowy 1 szt.
mąka pszenna 2 łyzki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
masło 500 g
Biszkopty 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Waniliowiec

CIASTO
Masło z cukrem utrzeć, dodając żółtka, a następnie resztę składników. Na końcu pianę z białek i lekko wymieszać. Upiec. Po upieczeniu ciasto przekroić na pół.
MASA
Z mleka, cukru, mąki ugotować budyń. Masło ucierać, dodając przestudzony budyń.
Przełożenie ciasta
Ciasto-masa-biszkopty-masa-ciasto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 12.02.2014 08:01
pychotka !!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak