Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z indyka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z indyka 1 kg
morele suszone 20 dag
masło 10 dag
musztarda 3 łyżki
sól
pieprz
wino czerwone 150 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z indyka

morele namoczyć w winie na 2 godz. Mięso natrzec solą ipieprzem. Rozbić, rozłożyć i wyrównać. Połowę masła roztopić. Mięso posmarować masłem, położyć musztardę, rozdrobniony tymianek, odsączone morele. Zwinąć roladę, obwiązać sznurkiem, oblać pozostałym masłem i winem, zawinąć w folię i upiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mati13 24.11.2013 22:38
całkiem smaczne
miki47 28.03.2013 09:18
bardzo smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak