Sposób przygotowania

Makaron ugotować z dodatkiem 2 łyżeczek soli i oleju.
Mrożone brokuły ugotować wg polecenia na opakowaniu, a świeże 5 min. Pokroić je w średnią kostkę, tak aby się nie rozpadały.
Ogórki i cebulę również pokroić w kosteczkę. Cebulę dodatkowo posolić 5 minut przed dodaniem do sałatki.

Przygotowanie sosu: majonez, śmietanę, sól, pieprz i przeciśnięty czosnek połączyć.

Makaron, ogórki, kukurydzę i brokuła wymieszać w misce. Ważne jest aby sos dodać dopiero godzinkę przed podaniem sałatki, gdyż makaron \"wciągnie\" go i zamiast sałatki będziemy mięli beton;)
Sałatkę dekorujemy majonezem, kukurydzą i kilkoma różyczkami brokuła.

Smacznego.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    dobra!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !