Sposób przygotowania

Taka surówka jest bardzo dobra dla naszej cery - dynia i marchewka zawierają m.in. dużo karotenu więc jedząc je często poprawimy koloryt skóry.

Dynię obieramy cienko ze skórki i usuwamy watowaty środek z pestkami. Ścieramy na dużych oczkach tarki jarzynowej razem z oskrobaną marchewką. Z jabłka usuwamy gniazdo nasienne a miąższ, razem ze skórką, kroimy w słupki. Natychmiast skrapiamy sokiem z cytryny żeby nie ściemniało i dodajemy do startych warzyw. Mieszamy, dodajemy olej i cukier, ponownie mieszamy. Na suchej patelni prażymy przez kilka chwil pestki dyni i sezam, a kiedy się lekko zrumienią, połowę dodajemy do surówki, mieszamy. Resztą ziaren posypujemy surówkę przed podaniem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    kasiurek

    musi być smaczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    Oj ale kusząca ta sałatka i jaka kolorowa~~

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !