Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

garnek grzybowy po myśliwsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby 45 dag
wędzony boczek 15 dag
kapusta ¼ główki
mąka 2 łyżki
margaryna 1 łyżka
rosół ¾ litra
kminek
sól
pieprz
ziemniaki ugotowane w mundurkach 45 dag

Przepis i sposób przygotowania na: garnek grzybowy po myśliwsku

boczek pokroić, wytopić, dodać mąki, zrobić zasmażkę, podlać rosołem, zagotować co jakiś czas mieszając, do uzyskania sosu. Doprawić przyprawami do smaku. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem. Ziemniaki obrać. Pokroić na talarki. Grzyby wypłukać, obrać, posiekać. Kapustę poszatkować przed tym zabiegiem wypłukać ją dokładnie. Układać w naczyniu kolejno warstwami, zalać sosem i dusić pół godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak