Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka cioci kloci

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 70 g
pieczarki 100 g
jajko 1 szt.
olej 10 g
kefir 100 g
ser żółty 30 g
natka pietruszki 20 g
sól
czosnek
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka cioci kloci

Ugotować na sypko ryż. Pieczarki oczyścić i pokroić na plastry, usmażyć na tłuszczu. Czosnek rozetrzeć z solą. Pół pęczka natki pokroić drobno. Ugotowany ryż, czosnek i natkę dodać do grzybów, wymieszać i wyłożyć do formy. Ser zetrzeć na tarce o dużych otworach. Jajko roztrzepać z kefirem, dodać ser, sól, pieprz, wymieszać i zalać ryż, a następnie zapiec w piekarniku. Posypać pozostałą natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

BozenA 18.07.2012 11:46
mmm
BozenA 18.07.2012 11:46
mmm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak