Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasteczk półfrancuskie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 500 g
margaryna 250 g
śmietana 250 g
cukier 240 g
jajko 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: ciasteczk półfrancuskie

do mąki dodać margarynę i siekać nożem. Następnie dodać śmietanę i siekać aż powstanie jednolita masa. Masę schłodzić w lodówce przez jedną godzinę, po czym wyjąć i wałkować. Wycinać krążki, smarować jajkiem i osypując cukrem. Piec w średnio nagrzanym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak