Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz wołowy z makaronem i serem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina bez kości 75 dkg
cebula 1 szt
makaron 25 dkg
masło 2 łyżki
mąka 1 łyżka
przecier pomidorowy 1 łyżka
czosnek 1 ząbek
sól
ser żółty 3 (tarty, ostry)

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz wołowy z makaronem i serem

Mięso myjemy,solimy i kroimy w kostkę,cebulę obieramy,siekamy i zarumieniamy na maśle,dodajemy mięso i także je zarumieniamy,całość podlewamy wodą i dusimy do miękkości.Z masła i mąki robimy zasmażkę wlewamy do niej troszkę sosu z mięsa dodajemy przecier i drobno posiekany czosnek.Zasmażkę dodajemy do mięsa.Osobno w osolonej wodzie gotujemy makaron przelewamy zimną wodą i dodajemy do gulaszu.Na koniec posypujemy startym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iza15 09.04.2011 20:09
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak