Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz z królika

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2 szt
olej do smażenia
mleko 1/2 szklanki
wino czerwone 3/4 litra
mąka 2 łyżki
migdały 10 dkg
rodzynki 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt
sól do smaku
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 7 ziarenek
Ziele angielskie całe Prymat 6 ziarenek
królik 75 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz z królika

Mięso myjemy i wkładamy do osolonej wody,dodajemy ziele angielskie ,liście laurowe,pieprz i gotujemy do miękkości.Na oleju obsmażamy posiekaną cebulę posypaną papryką i przyprawą do gulaszu,dodajemy zmiażdżone migdały,całość posypujemy mąką podlewamy wodą i dusimy na małym ogniu.Ugotowane mięso obieramy z kości i kroimy na kawałki i dodajemy do duszącej się cebuli.Polewamy winem wymieszanym z mlekiem skondensowanym,wsypujemy rodzynki,chwilkę gotujemy i odstawiamy.Skrapiamy okiem z cytryny i podajemy z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 09.09.2011 00:08
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak