Sposób przygotowania

Makaron gotujemy wg. wskazówek na opakowaniu.
Skrzydełka dokładnie myjemy pod bierzącą woda,
wrzucamy do garnka zalewamy zimna woda.
Warzywa obieramy,również myjemy kroimy na kawałki ( jak kto lubi) Małą obraną,umytą cebulke dodajemy w całości
dodajemy do wywaru.(doprawiamy sola,pieprzem i kostką rosołową) Gotujemy na wolnym ogniu do miękkości warzyw i mieska.Dodajemy przecier pomidorowy( gotujemy do rozpuszczenia sie jego) Następnie mieszamy mąke z wodą i śmietaną energicznie żeby nam sie kluchy nie porobiły.
Wlewamy do wywaru mieszając.Gotujemy ok. 3 minutki i mozemy wykładac na miseczki wczesniej ugotowany makaron,polewając zupką.
Dekorujemy pokrojoną drobno natką pietruszki.

SMACZNEGO :-)



Córcia lubi gruby makaron a ja cieniutki.Więc poszłyśmy na kompromis i ugotowałyśmy grubsze wstążki ^^

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Masz rację - ulubiona
  • 2
    original
    Opublikowano

    kotlet

    bardzo lubię- super
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    rewelacja:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    polly66

    ulubiona w każdej postaci. a jakie fajne marchewki ja tu widzę:)
  • 1
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    Oj tak, ulubiona. Właśnie dzisiaj u mnie będzie pomidorówka.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    też bardzo lubię pomidorową:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    magdalea

    uwielbiam pomidorową, a twoja wygląda bardzo apetycznie
  • 0
    imgp7894
    Opublikowano

    evita0007

    Dziekuję :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    adam1f

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    taka pomidorowa to rarytas
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam pomidorową
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Też ją lubię.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !