Sposób przygotowania

Lina sprawić, opłukać. Odfiletować, podzielić na dzwonka. Z głowy i kręgosłupa ugotować wywar. włoszczyznę obrać, opłukać, pokroić w cienki makaron i udusić na 2 łyżkach oleju. Wywar odcedzić, zalać nim warzywa, zagotować. Filety pokroić w cienkie paski, oprószyć mąką, obsmażyć krótko na ostrym ogniu w 2 łyżkach oleju. Dodać do wywaru z jarzyn razem z tłuszczem. Doprawić solą i pogotować na małym ogniu przez 20 minut. Flaczki zagęścić śmietaną rozmieszaną z łyżeczką mąki. Doprawić do smaku pieprzem, majerankiem i papryką. Na wierzch dać posiekaną natkę pietruszki.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !