Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bułka zapiekana z serem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Buka 60 g
jajko 4 szt.
mleko 100 g
ser żółty 40 g
papryka mielona

Przepis i sposób przygotowania na: bułka zapiekana z serem

Bułkę pokroić w plastry o grubości 1 cm. Ser zetrzeć na tarce o dużych otworach. Jajo roztrzepać z mlekiem, dodać połowę sera, sól, paprykę i wymieszać. Plastry bułki ułożyć ciasno w naczyniu żaroodpornym, zalać mieszaniną mleka, sera i jaj, posypać serem, wstawić do piekarnika i zapiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

BozenA 23.07.2012 12:58
mmm
BozenA 23.07.2012 12:58
mmm
maciek7 26.11.2011 13:56
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak