Sposób przygotowania

Jabłka, najlepiej \"szara reneta\" myjemy i wydrążamy z nich środki od strony ogonka- nie dziurawiąc ich na wylot! Środki napełniamy cukrem wymieszanym z cynamonem w ilości wedle naszego uznania. Jabłka układamy na blasze z rusztem, na spód blaszki wlewamy gotowaną wodę. Przykrywamy folią aluminiową i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. na ok 20-30 min. Podajemy gorące.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    jarek4

    super
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Lubię pieczone jabłka:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    smaczny deserek;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Olaa

    lubię
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    accee

    Extra
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    accee

    Extra
  • 3
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Bardzo smaczne... ja robilam jeszcze z twarożkiem...
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    jarek4

    dobre
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka/picola

    smaki dzieciństwa
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Pysznie :)
  • 4
    original
    Opublikowano

    m1monika

    super!!!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    Smaczny deserek;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Maniek2

    fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    lubię takie i z dodatkiem dżemu też.
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    a ja dodaję orzechy włoskie,,,pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Gosia20

    smaczniutkie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszniutkie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !