Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

duszone rzodkiewki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rzodkiewka 2 pęczki
masło
mąka 1 łyżka
sól
cukier szczypta
kminek szczypta
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: duszone rzodkiewki

Rzodkiewki myjemy i kroimy w plasterki,rozgrzewamy masło i podsmażamy posiekaną cebulę,dodajemy rzodkiewki,szczyptę cukru,sól pieprz i roztarty kminek.Całość dusimy do momentu odparowania soku,następnie posypujemy mąką podlewamy wodą i nadal dusimy aż rzodkiewki będą miękkie.Na koniec posypujemy natką pietruszki.Dodatek do ziemniaków i mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 17.11.2011 20:10
fajne !
Wacław 17.11.2011 20:10
fajne !
Krystyna32 20.10.2011 08:52
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak