Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa szpinakowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak 100 g
kości 100 g
włoszczyzna 50 g
marchew 50 g
ryż 10 g
śmietana 50 g
tłuszcz 10 g
sól
papryka mielona
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: zupa szpinakowa

ugotować wywar z kości i rozdrobnionych warzyw. Szpinak przebrać, drobno pokroić, udusić na tłuszczu i oprószyć mąką. Dodać do wywaru szpinak, a następnie opłukany na sicie ryż i gotować. Pod koniec gotowania dodać sól i śmietanę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 14.03.2012 14:06
fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak