Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fasolka szparagowa zapiekana w śmietanie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szaragowa 75 dkg
śmietana kwaśna 1 szklanka
masło 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: fasolka szparagowa zapiekana w śmietanie

Fasolkę myjemy usuwamy włókna i kroimy na mniejsze kawałki.Jedną łyżeczkę masła rozgrzewamy i wkładamy fasolkę,podlewamy odrobiną wody i dusimy prawie do miękkości i do odparowania wody.Na patelni zarumieniamy bułkę tartą stale mieszając dodajemy 1/2 łyżki masła i odstawiamy z ognia.Naczynie żaroodporne smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą,układamy fasolkę warstwami posypując każdą warstwę tartą bułką i zalewając śmietaną ze szczyptą soli.Wierzch posypujemy bułką tartą i kładziemy na niej troszkę masła.Zapiekamy w piekarniku na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Norgiusz 16.05.2012 07:38
super
ziutula
ziutula 04.07.2011 08:12
smaczna ta fasolka...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak