Sposób przygotowania

Filety przepuścić przez maszynkę, razem z czerstwą bułką. Dodać jajko, olej, sól, pieprz i inne przyprawy. Masę dobrze wyrobić. Papier pergaminowy wysmarować tłuszczem, wysypać tarta bułką, ułożyć warstwę masy rybnej o grubości ok. 1 centymetra, posypać zieleniną i zwinąć za pomocą papieru. Przenieść klops do formy uprzednio wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułką. Piec w dobrze nagrzanym piekarniku. Przygotować sos: cebulę pokroić w plasterki i udusić na tłuszczu. Jabłko obrać, zetrzeć na tarce, dodać do cebuli i dusić z dodatkiem soli, pieprzu i ketchupu. Dodać jogurt wymieszany z mlekiem i mąką- gotować ok. 5 minut na słabym ogniu. Do gotowego sosu dodać posiekaną zieleninę i paprykę pokrojoną w paski. Rybę podawać na gorąco z sosem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !