Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chłodnik z młodych buraczków z cielęcina

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

młode buraczki 1 pęczek
koncentrat buraczany 2 łyżki
Chudy rosół z cielęciny 2 szklanki
Mięso z cielęciny 30 dag
śmietana 1 szklanka
rzodkiewka 1 pęczek
ogórek 1 sztuka
koperek 2 łyżki
szczypiorek 1 pęczek
sól
Kwas cytrynowy Prymat
cukier
jajko ugotowane na twardo 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: chłodnik z młodych buraczków z cielęcina

Wszystkie jarzyny umyć, buraczki obrać, pozostawiając młode, zdrowe liście. Buraczki z liśćmi pokroić, podlać w garnuszku niewielką ilością wrzątku, dusić 10 minut. Następnie zagotować w garnku rosół, przyprawić koncentratem do smaku, zagotować i ostudzić. kefir i śmietanę zmiksować , dodać resztę zimnej zupy i wszystkie pozostałe, drobniutko pokrojone zieleniny i jarzyny, mocno ochłodzić. Rozłożyć posiekane na ćwiartki jaja na talerzach i mięso pokrojone w kostkę zalać chłodnikiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jaheira11 28.07.2011 23:32
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak