Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bułki z nadzieniem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 50 dag
jajko 2 szt.
masło roślinne 1 łyżka
Cukier wymieszany z cukrem wa ½ szklanki
drożdże 5 dag
mleko ciepłe 1 i ½ szklanki
Nadzienie:
powidła ½ szklanki
Masło roślinne do smarowania c 2 łyżki
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: bułki z nadzieniem

Do maki dodać lekko wyrośnięte drożdże, rozprowadzone ciepłym mlekiem, ubite jajka z cukrem i resztę składników. Wyrobić cisto bardzo dobrze i pozostawić do wyrośnięcia. masła podgrzać by zrobiło się miękkie. Z wyrośniętego ciasta rwać kawałki mniej więcej takiej wielkości jak na pączki, rozpłaszczyć je, posypać mąką- nałożyć nadzienie, zalepić i posmarować masłem układać kolejno na blasze. Wstawić do wcześniej nagrzanego piekarnika na 180 stopni- piec. Przy podaniu posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eklerek 03.08.2011 21:41
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak