Sposób przygotowania

Do maki dodać lekko wyrośnięte drożdże, rozprowadzone ciepłym mlekiem, ubite jajka z cukrem i resztę składników. Wyrobić cisto bardzo dobrze i pozostawić do wyrośnięcia. masła podgrzać by zrobiło się miękkie. Z wyrośniętego ciasta rwać kawałki mniej więcej takiej wielkości jak na pączki, rozpłaszczyć je, posypać mąką- nałożyć nadzienie, zalepić i posmarować masłem układać kolejno na blasze. Wstawić do wcześniej nagrzanego piekarnika na 180 stopni- piec. Przy podaniu posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    eklerek

    apetyczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !