Sposób przygotowania

Pieczemy biszkopt:6 białek ucieramy z cukrem (szklanka) i cukrem waniliowym. Dodajemy do nich żółtka, mąkę (szklanka) i łyżeczkę proszku do pieczenia. Pieczemy 30 minut w 170 stopniach.

Upieczony biszkopt kroimy na pół i smarujemy lekko powidłami.

Masa bananowa: banany ugniatamy dodajemy do nich roztrzepaną margarynę. Miksujemy. Do gotowej masy wlewamy żelatynę i mieszamy. Masę wykładamy na biszkopt i odstawiamy do lodówki.

Masa czekoladowa: Odmierzamy 300 ml zimnego mleka i wsypujemy do nich krem to tortów. Miksujemy.Gotową masę odstawiamy do lodówki.Po 20 minutach wyciągamy ją i smarujemy ją na masę bananową.

Na wierz dajemy biszkopt, który polewamy galaretką agrestową. Do ozdoby możemy również dać cienko pokrojone banany.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    musi być pyszne
  • 3
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    świetny!
  • 6
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    super-wygląda cudnie
  • 3
    original
    Opublikowano

    Ania67

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    eli82

    super, apetycznie wygląda !
  • 2
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    ale cudo!
  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna77

    pyszności takie ciacho!
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justa32

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorian

    apetyczne słodkosci
  • 1
    original
    Opublikowano

    dianix

    pieknie wyrosniety
  • 1
    original
    Opublikowano

    dianix

    pieknie wyrosniety
  • 2
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    smakowicie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    Emiliozo

    piękny wyszedł
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    super przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    JaPaqc

    super wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Janek

    wygląda przepysznie:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !