Sposób przygotowania

Żółtka i pół szklanki cukru utrzeć do białości. Zagotować mleko, pól szklanki cukru i kakao, ostudzić. Do utartych żóltek dodawać kolejno, małymi porcjami: ostudzone mleko, mąkę, pół szklanki cukru, proszek do pieczenia. Na koniec dodać cukier waniliowy. ciasto powinno być lejące\' gdyby było zbyt gęste dodac mleka. Wlać ciasto do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. piec w średnio gorącym piekarniku.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    anoosia

    szkoda, ze nie ma zdjęcia, musi być pyszny!
  • 1
    original
    Opublikowano

    anoosia

    szkoda, ze nie ma zdjęcia, musi być pyszny!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    na pewno pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Goya

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Aleksandraa

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    pyszny placek
  • 1
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    świetny placek,zjadłabym

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !