Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos sliwkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

powidła śliwkowe 1 szklanka
cukier 5 łyżek
ocet 2 łyżki
sos sojowy 3 łyżki
woda 1,5 litra

Przepis i sposób przygotowania na: sos sliwkowy

Składniki wymieszać w rondelku, podgrzewać na średnim ogniu, mieszając ciągle aż do zagotowania, następnie zmniejszyć płomień i dusić 3 minuty. Przełożyć do gorącego, wygotowanego słoika, zakręcić wieczko. Po wystudzeniu przechowywać w zimnym miejscu, podawać do pieczonego drobiu i zimnych mięs.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 09.04.2011 14:05
super
ronald88 09.04.2011 14:05
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak