Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cukinia faszerowana ryżem w sosie chrzanowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 200 g
ryż 15 g
olej 20 g
cebula 50 g
natka pietruszki 5 g
sól
pieprz
papryka mielona
sos
Wywar: 70 g
chrzan 25 g
żółtko jajek 1 szt.
tłuszcz 7 g
mąka 5 g
śmietana 30 g
sól
cukier
Kwas cytrynowy Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: cukinia faszerowana ryżem w sosie chrzanowym

Umyć cukinię i wydrążyć.. przygotować zasmażkę, dodać ryż opłukany zimną wodą oraz pokrojony w kostki wydrążony miąższ, dodać przyprawy, podsmażyć. Tak przygotowanym farszem nadziać cukinię, po czym ułożyć ją w formie, dodać trochę wody i piec w piekarniku. Pod koniec pieczenia polać sosem chrzanowym: zrobić białą zasmażkę, rozprowadzić wywarem, dodać starty chrzan i przyprawy, zagotować. wlać śmietanę roztrzepaną z żółtkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

hastalavista 22.08.2011 00:30
fajny przepis :)
ronald88 09.04.2011 14:09
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak