Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placek Czeski

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 50 dag
cukier puder 15 dag
miód sztuczny 2 łyżki
masło 5 dag
jajko 1 szt
ocet 1 łyżka
śmietana 4-5 łyżek
masa
budyń waniliowy 40 g
margaryna pół
zapach migdałowy pół
mleko 500 ml
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: placek Czeski

zagnieść ciasto,podzielić na 3 części ,rozwałkować i piec pojedynczo 10-15min. Budyń ugotować według przepisu i pod koniec gotowania dodać margarynę i trzymać na małym ogniu i mieszać cały czas, dodać olejek migdałowy.Placki przekładać ciepłą masą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa111 30.07.2011 16:13
pyszne ciasto
Ewelina47 09.07.2011 08:19
pyszności
Elżbieta17 24.06.2011 09:23
nigdy takiego nie piekłam, muszę wypróbować tan przepis:)
Grazyna0211 20.04.2011 18:05
pyszny najlepszy jest na drugi dzień
justyna54 14.04.2011 12:24
pycha
Ewelina38 13.04.2011 16:58
jadłam takie ciasto - rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak