Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

klops z ryby

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryba 200 g
jajko 2 sztuki
olej 10 g
natka pietruszki 5 g
sól, pieprz
inne przyprawy
Bułka tarta klasyczna Prymat
tłuszcz

Przepis i sposób przygotowania na: klops z ryby

Filety przepuścić przez maszynkę, razem z czerstwą bułką. Dodać jajko, olej, sól, pieprz i inne przyprawy. Masę dobrze wyrobić. Papier pergaminowy wysmarować tłuszczem, wysypać tarta bułką, ułożyć warstwę masy rybnej o grubości ok. 1 centymetra, posypać zieleniną i zwinąć za pomocą papieru. Przenieść klops do formy uprzednio wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułką. Piec w dobrze nagrzanym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Halusia 14.09.2011 21:30
Pyszne!
Halusia 14.09.2011 21:30
Pyszne!
Halusia 14.09.2011 21:30
Pyszne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak