Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

\"Waflel\"

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko skondensowane 1 puszka
masło 125 gram
wafel

Przepis i sposób przygotowania na: \"Waflel\"

Mleko skondensowane słodzone (najlepiej z Gostynia) ugotować (2,5 h) - dla osób, które nie mają zbyt dużo czasu, mogą użyć gotowej, ugotowanej już masy krówkowej.
Następnie dokładnie schłodzić.
W misce rozetrzeć wcześniej przygotowane masło, powoli dodawać ugotowane mleko i łączyć najlepiej mikserem. Po przygotowaniu masy, smarować krążki wafla.

Pycha;)

Rada: Wafle suche powinny być okrągłe i cienkie - wówczas masa spowoduje, że nasz wafel będzie dobrze przesiąknięty masą i zarazem nie będzie zbyt suchy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 12.04.2011 13:08
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak