Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

buraki czerwone zasmażane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraczki 200 g
margaryna 15 g
mąka 3 g
sól
cukier
Kwas cytrynowy Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: buraki czerwone zasmażane

Buraki zalać wrzącą wodą i gotować do miękkości lub upiec w piekarniku. Po ostudzeniu, obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Zrobić zasmażkę, połączyć z burakami, dodać sól, cukier, kwasek cytrynowy i zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Allice 12.06.2011 14:51
smaczne :)
Małgorzata113 09.04.2011 10:02
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak