Sposób przygotowania

Fasole namoczyć na całą noc w wodzie, nazajutrz w tej samej wodzie ugotować. Posolić \"warzywkiem\". Boczek pokroić w cienkie paseczki lub kosteczkę i wytopić z niego skwarki - tłuszcz odlać. W trakcie smażenia przyprawić solą, pieprzem, lekko papryką i majerankiem. Gdy fasola będzie miękka dodać boczek i koncentrat pomidorowy oraz pół paczki przyprawy do fasoli. Pogotować jeszcze trochę i doprawić majerankiem i papryką do smaku.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    jedno z moich ulubionych dan

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !