Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tortilla po meksykańsku na ostro

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tortilla 400 g
kukurydza w puszce 1 szt
mięso mielone 60 g
czosnek 2 szt
cebula 1 szt
sos tabasco 1 szt
olej do smażenia 10 ml
fasola 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Tortilla po meksykańsku na ostro

Cebulę i 2 ząbki czosnku posiekaj. Na patelni rozgrzej olej, zeszklij na nim cebulę i czosnek. Dołóż mięso mielone i smaż przez około 4 minuty. Zarumienione mięso podlej bulionem około pół szklanki. Dodaj 2 łyżki koncentratu pomidorowego i jeszcze raz podsmaż około 10-15 minut. Fasolę i kukurydzę odsącz z soku i dodaj do mięsa. Wszystko przypraw solą i pieprzem oraz kilkoma kroplami sosu tabasco. Tortille podgrzej, posmaruj masą mięsną i zwiń. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak