Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki cebulowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

drożdże 1/2 kostki
mąka 3 szkl.
woda 1 szkl
cukier 1/2 łyżeczki
sól 1/2 łyżeczki-płaskiej
oliwa 2-3 łyżki
cebula 3-4 duże-szt
mak
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko do smarowania

Przepis i sposób przygotowania na: Placki cebulowe

Wmieszać mąkę,drożdże ,cukier,sól i oliwę ,zagnieść ciasto odstawić do wyrośnięcia. Cebulę pokroić w piórka ,podsmażyć na patelni,doprawić solą i pieprzem.
Z ciasta robimy kulki i formujemy placki ,lekko zawijamy brzegi, na środek kładziemy usmażoną cebulkę i posypujemy odrobiną maku,brzegi smarujemy rozbitym jajkiem.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok10-15 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 13.01.2012 09:59
fajny przepis !
Anna133 09.01.2012 07:49
nigdy takich nie jadłam ;)
ziutula
ziutula 17.08.2011 08:04
lubię takie i na zimno...
motomaniak 22.06.2011 20:11
niam
Danuta8 29.04.2011 12:04
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak