Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa pomidorowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar z kości 500 g
włoszczyzna 50 g
marchew 50g
koncentrat pomidorowy 30 g
śmietana 50 g
tłuszcz 10 g
cukier 2 g
mąka 2 g
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: zupa pomidorowa

Do wywaru dodać włoszczyznę i marchew, posolić- gotować. Koncentrat pomidorowy wymieszać z mąką i śmietaną, dodać do wywaru, gdy warzywa będą już miękkie i zagotować. Gotową zupę doprawić do smaku- dodać świeży tłuszcz.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak