Sposób przygotowania

Białka oddzielić od żółtek, ubić ze szcyptą soli n asztywną pianę. Makę i proszek do pieczenia przesiać, Dodac żółtka, cukier i ubitą pianę, delikatnie i dokładnie wymieszać.
Jabłka obrać, pokroić na kawałki, wyciąć gniazda nasienne. Pokroić na niewielkie kawałki lub zetrzeć na tarce o duzych oczkach. Jabłka dodac do ciasta, wlać kilka łyżek mleka, wymieszać (ciasto nie powinno być zbyt gęste).
Olej mocno rozgrzać na patelni. Łyżką nakładac niewielkie porcje ciasta. Usmażyć racuszki z obu stron na złoty kolor. Osączyć na papierze kuchennym, lekko ostudzić. Przed podaniem posypać racuchy cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Adam/ZUB3R

    lubię takie placki
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    super smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !