Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bitki wołowe duszone w jarzynach

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina bez kości 40 dag
marchew 10 dag
pietruszka 10 dag
seler 10 dag
cebula 10 dag
przecier pomidorowy 1 łyżka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: bitki wołowe duszone w jarzynach

Mięso umyć, oczyścić, pokroić w cienkie porcje, zbić. Obrumienić na suchej patelni, każdy bitek po obu stronach. Ułożyć w rondlu, lekko skropić wodą, dusić pod przykryciem z dodatkiem jarzyn pokrojonych w makaronik. Gdy miękkie, dodać przecier pomidorowy, doprawić solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

amorzenek 09.04.2011 07:36
super
iwa643 09.04.2011 07:31
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak