Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

buraczki w sosie beszamel

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraczki 80 dag
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
mleko ¾ szklanki
sól
cukier
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: buraczki w sosie beszamel

Buraczki ugotować w łupinach, ostudzić, obrać. W rondlu stopić masło, dodać mąkę, mleko gotować mieszając, by nie powstały grudki. Buraczki zetrzeć do rondla, przyprawić- wymieszać. Zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakoszek 18.09.2011 08:40
super
Tomasz17 26.07.2011 21:34
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak